close

Business Unit Manager

Koninklijke Nederlandse Munt

arrow_back_ios ALLE CARRIÈRES

De Koninklijke Nederlandse Munt, opgericht in 1567, is producent van het Nederlandse en van internationaal muntgeld. Wereldwijd behoort het bedrijf tot de top-5 producenten op het gebied van circulatiegeld en Herdenkingsmunten. KNM is vandaag een commercieel, innovatief en internationaal bedrijf met ruime export ervaring. In 2016 is de Koninklijke Nederlandse Munt geprivatiseerd en werd daarmee het eerste private munthuis dat euromunten mag produceren. Sinds de privatisering heeft het bedrijf een indrukwekkende transformatie doorgemaakt, waardoor de volgende kernwaarden sterk van toepassing zijn: effectieve besluitvorming, sterke klantgerichtheid, efficiëntie, strategisch, innovatie en flexibiliteit. Tot de innovatieve ontwikkelingen van de afgelopen jaren behoren technieken die het mogelijk maken om holografische elementen of echtheidskenmerken aan te brengen op munten. Sinds 2020 is de Koninklijke Nederlandse Munt gevestigd in ‘The Dutch Vault’ in Houten. Een indrukwekkend en energieneutraal goudkleurig gebouw met state-of-the-art beveiligingssystemen. Tot slot is ook Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen geïntegreerd in het bedrijfsbeleid. In verband met het vertrek van de huidige Business Unit Manager en de verdere groei is TopProfile Executive Search op zoek naar een:

Functieomschrijving

Als Business Unit Manager van Koninklijke Nederlandse Munt ben je volledig verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering van twee Business Units: (i) ‘Commemoratives & Special Products’ en (ii) ‘Royal Decorations’. Dit betekent leidinggeven aan jouw teams en financieel eindverantwoordelijk, maar ook zelf commercieel betrokken bij relatiebeheer en acquisitie. Daarnaast samen met het Hoofd Productie verantwoordelijk voor een goedlopende productie, verbetervoorstellen en investeringen. Tot slot denk je als MT-lid mee over strategische beslissingen binnen de Koninklijke Nederlandse Munt.

Je bent een positieve, ondernemende, hands-on persoonlijkheid die binnen deze diverse functie met alle geledingen in de organisatie goed en makkelijk communiceert. Hierbij weet jij jouw team te overtuigen en zeker ook te enthousiasmeren. Samen werken jullie aan een gezonde financiële basis en de verdere groei van deze commerciële onderneming. De Business Unit Manager maakt deel uit van het MT en rapporteert rechtstreeks aan de Algemeen Directeur.

Tot jouw belangrijkste taken behoren:

 • Leidinggeven aan jouw teams verdeeld over de twee Business units;
 • Opstellen en uitvoeren commercieel (jaar)plan in lijn met de bepaalde strategie;
 • Relatiemanagement op strategisch en operationeel niveau met (grote) klanten en (primaire) leveranciers;
 • Acquisitie plegen gericht op uitbreiden klantportfolio binnen bestaande markten;
 • Opstellen en bewaken van het productieplan in samenspraak met het Hoofd Productie, inclusief algehele planning, procesverbeteringen, onderhoud machines en personele bezetting;
 • Samen met het Hoofd Kwaliteit verantwoordelijk voor kwaliteitscontrole binnen de Business Units;
 • Volgen en signaleren van marktontwikkelingen en innovaties binnen de branche;
 • Deelnemen aan MT.

 

Functie-eisen

 • Hbo(+) werk- en denkniveau;
 • Minimaal 3 jaar aantoonbare leidinggevende werkervaring;
 • Commercieel, met bij voorkeur ervaring in (internationale) sales opgedaan in een productiebedrijf;
 • Goede kennis van de Nederlandse en Engelse taal is een must;
 • Klant- en resultaatgericht;
 • Om kunnen gaan met dagelijkse dynamiek en ad hoc beslissingen kunnen nemen;
 • Verbinder en teamplayer.

Arbeidsvoorwaarden

Een goed arbeidsvoorwaardenpakket passend bij deze managementfunctie bij een internationaal bedrijf. Je voert je werkzaamheden uit in een informele omgeving op het indrukwekkende kantoor van Koninklijke Nederlandse Munt in Houten. Geen enkele dag is hetzelfde door de diversiteit aan werkzaamheden.

Corporate website van KNM: https://royaldutchmint-corporate.com/ 

Geïnteresseerd in deze functie?

Aarzel niet en mail je reactie naar Carol.delooz@heylengroup.com.