close

CFO

arrow_back_ios ALLE CARRIÈRES

Van den Bos Flowerbulbs (‘VdB’) is wereldwijd marktleider op het gebied van de handel in leliebollen, freesia’s, zantedeschia’s en Roselilies, met een klantengroep van meer dan 400 professionele bloemkwekerijen in circa 60 landen. VdB is daarnaast ook actief als teler van leliebollen in Chili. Alle procedures binnen het bedrijf voldoen aan de hoogste kwaliteitsstandaarden, waarbij bloembollen uitvoerig worden getest in de kassen en nauwlettend worden gemonitord in koelcellen met een totale capaciteit van meer dan 100,000 m3. VdB is 75 jaar geleden opgericht en heeft haar hoofdkantoor in Honselersdijk (Westland). Er zijn meerdere verkoopkantoren die over de wereld verspreid zijn (Verenigde Staten, Canada en Australië). In totaal werken er 90 medewerkers bij VdB. De onderneming kenmerkt zich door een hechte cultuur waarin mensen hart voor de zaak hebben en de “handen uit de mouwen” steken. Heylen Group participeerde recent in Van den Bos en wil samen met het bestaande managementteam onder leiding van Robert Piek, sinds juni 2020 CEO, verder investeren in processen en kwaliteit, alsook het versterken van de goede samenwerking met de klanten en leveranciers.

Als CFO ben je verantwoordelijk voor de algemene controle op finance niveau voor alle vestigingen in Nederland en het buitenland, IT, HR en Legal. Als pragmatische business partner stuur je samen met de overige MT-leden de organisatie aan ten behoeve van een bestendige groei en goede resultaten. Samen met de CEO sta je in voor strategie en executie. Je bent eindverantwoordelijk voor de gehele groep en aanspreekpunt voor aandeelhouders, management, accountant en bank. Je coördineert en geeft toelichting bij de geconsolideerde maandrapportages, verbetert interne controleprocessen en zoekt naar efficiencyslagen.

Je staat in voor de budgettering, rapportages, debiteurenbeheer, kostenbeheersing, vereenvoudiging van de organisatorische structuur, je identificeert en implementeert verbeteringen mbt inzicht in financiële, commerciële en operationele ontwikkelingen in het bedrijf Je managet het jaarrekeningproces en de afstemming met de fiscus.

Je assisteert bij het beoordelen van overnamekandidaten en het managen van het acquisitie- en integratieproces vanuit de onderneming. Op financieel en integratie vlak is er nog een grote professionaliseringsslag te maken binnen de organisatie, waarbij de juiste CFO veel waarde kan toevoegen.

Je rapporteert aan de CEO Robert Piek. Het Finance team bestaat uit 10 medewerkers, waarvan 4 werkzaam in Nederland. Daarnaast zijn er 3 mensen actief op de buitenlandse kantoren en werken 3 mensen op de productielocatie in Chili. Alle buitenlandse vestigingen hebben lokale financiering, boekhouding en systemen.

Wie zoeken we?

  • Ben je een sterke persoonlijkheid met zin voor ondernemerschap, creatief, die strategisch en businessgericht meedenkt, discreet en sterk analytisch is?
  • Ben je een pragmatisch en kostenbewust persoon die gedijt in een MKB omgeving, met een nuchtere hands-on mentaliteit?
  • Heb je minimum 7 succesvolle jaren ervaring in een relevante financiële en people management positie in een globaal opererend handelsbedrijf?

  • Heb je ervaring met HR en het coördineren van de implementatie van een ERP- systeem?
  • Heb je een master denk- en werkniveau met bij voorkeur een Financieel masterdiploma?
  • Heb je een uitstekende kennis van het Nederlands en het Engels?
  • Idealiter heb je kennis en ervaring met commodities, seasonality en termijnhandel. Ervaring in een soortgelijke sector en affiniteit met de agri-/hortisector is zeker een meerwaarde.

Interesse?

Wij bieden een brede verantwoordelijkheid en een lange termijn samenwerking in een groeiende omgeving waarbij een doorgedreven expertise van de sector en de business gecombineerd wordt met ondernemerschap, ambitie en innovatie. Daarnaast bieden we je vanzelfsprekend een marktconform verloningspakket.

Stuur je motivatie met cv naar carol.delooz@heylengroup.com of vul het formulier hieronder in. Voor meer info m.b.t. onze onderneming, bezoek Van den Bos Flowerbulbs.