close

Legal Counsel

Heylen Warehouses

arrow_back_ios ALLE CARRIÈRES

Heylen Warehouses is in volle ontwikkeling. Als full service ontwikkelaar en manager van logistiek vastgoed beschikt Heylen Warehouses in-house over de geïntegreerde vastgoeddiensten engineering, ontwikkeling en beheer. Heylen Warehouses beheert een sterk groeiende logistieke vastgoedportefeuille in België en Nederland. Om onze groeiambities te realiseren zoeken wij versterking van ons team met een M/V Legal Counsel

Over Heylen Warehouses

Heylen Warehouses (www.heylenwarehouses.com) is een ambitieuze en ondernemende vastgoedontwikkelaar en -investeerder, en is in volle groei en ontwikkeling. Om de constante groei te ondersteunen, en ter versterking van het in-house legal department, is Heylen Warehouses op zoek naar een Nederlandstalige Legal Counsel met minstens 4 jaar ervaring en een zeer goede kennis van het Engels.

Als full service ontwikkelaar en manager van logistiek vastgoed beschikt Heylen Warehouses in-house over de geïntegreerde vastgoeddiensten engineering, ontwikkeling, project management, business development en beheer. Naast het coördineren en uitvoeren van het volledige ontwikkelingsproces, beheert Heylen Warehouses een sterk groeiende logistieke vastgoedportefeuille in België en Nederland.

Heylen Warehouses is onderdeel van Heylen Group (www.heylengroup.com), een internationale industriële holding die als doelstelling heeft om op innovatieve wijze te investeren in bedrijven en gebouwen. Heylen Group heeft inmiddels activiteiten in België, Nederland, Luxemburg, Finland en Italië.

Functie:

Als Legal Counsel bij Heylen Warehouses kan je je verwachten aan een gevarieerde job met veel autonomie in een snelgroeiende en gedreven onderneming:

 • Je volgt op een gestructureerde en grondige wijze alle juridische aspecten op van nieuwe en lopende vastgoedprojecten: van grondacquisities over aannemingsovereenkomsten, ontwikkelings-, huur- en beheersovereenkomsten, tot overdracht en verkoop van projecten, met alle daarbij horende juridische en andere uitdagingen.
 • Je waakt over de belangen van het bedrijf, en staat ervoor in dat alle projecten juridisch correct en met zo weinig mogelijk risico’s worden uitgevoerd.
 • Je fungeert als aanspreekpunt, zowel intern als extern, voor alle juridische facetten gerelateerd aan de ontwikkeling van, en investering in, logistiek en semi-industrieel vastgoed en in duurzame energievoorzieningen.
 • Je werkt nauw samen met collega’s met een technische, commerciële, financiële of andere achtergrond.

 • Bovendien zal je ook na afronding van de projecten instaan voor het juridische beheer van de assets van Heylen Warehouses, dit in overeenstemming met de visie en strategie van de holding.
 • Jouw dagelijkse taken bestaan o.m. uit het deelnemen aan onderhandelingen, het aansturen van externe juridische adviseurs en notarissen, het opmaken en reviewen van juridische documenten en contracten (NDA’s, LOI’s, proposals, allerhande commerciële contracten en transactionele documenten, financieringsdocumenten,…), het opvolgen van due diligence processen en transacties, het opvolgen van eventuele claims en litiges, etc.
 • Daarnaast werk je mee aan de ontwikkeling van interne knowhow en aan het opmaken en up-to-date houden van templates.

Profiel:

 • Je bent master in rechten met minstens 4 jaar ervaring als advocaat en/of bedrijfs- of notarieel jurist, met een stevige all-round juridische kennis, en bij voorkeur een basis in vastgoed- en bouwrecht.
 • Je bent een gedreven jurist, in staat om nauwkeurige juridische analyses te maken en om autonoom projecten juridisch te begeleiden. Je bent nauwgezet en georganiseerd.
 • Je bent integer en als vertrouwenspersoon ben je in staat discreet met informatie om te gaan.
 • Je bent een vlotte en flexibele persoon die open staat voor nieuwigheden en variatie.

 • Je ziet obstakels en moeilijkheden als uitdagingen en denkt flexibel en oplossingsgericht.
 • Je bent communicatief sterk, business minded en in staat om de belangen van Heylen Warehouses en Heylen Group te verdedigen in commerciële onderhandelingen.
 • Je spreekt en schrijft uitstekend Nederlands en je hebt een uitstekende kennis van het Engels. Kennis van andere talen is een pluspunt.
 • Enige ervaring met Nederlands (vastgoed)recht is een plus maar geen vereiste.

Aanbod:

Wij bieden jou:

 • Een lange-termijn samenwerking in een sterk groeiende & dynamische onderneming, waarbinnen je de vrijheid krijgt om zelfstandig te werken en een brede verantwoordelijkheid te nemen.

 • Een jonge en gedreven bedrijfscultuur waar resultaatgerichtheid, verantwoordelijkheidszin, persoonlijke betrokkenheid, team spirit, collegialiteit en respectvol handelen centraal staan.
 • Een toffe werkomgeving, waar we naar jou luisteren, je elke dag kan bijleren en je jezelf kan ontwikkelen.

Interesse?

Stuur je cv naar nicolas.van.damme@heylenwarehouses.com. Wij behandelen je sollicitatie in alle discretie.