close

Heylen Group investeert in de toekomst van Euro Fresh Foods (‘EFF’)

18 jan 2022 -

arrow_back_ios ALL NEWS

Euro Fresh Foods (‘EFF’) versterkt zijn aandeelhouderschap met de investering van Heylen Group en krijgt daarmee een bijkomende sterke langetermijnaandeelhouder aan boord. Samen met de huidige aandeelhouder Think2Act en het management zal Heylen Group de toekomstige groei van de onderneming ondersteunen.

 

Euro Fresh Foods is de toonaangevende distributiepartner voor gevestigde Europese zuivelproducenten en supermarktketens. Het bedrijf werd opgericht door de familie Goossens in 1945 en heeft inmiddels meer dan 75 jaar expertise in de logistiek van de koudeketen en daarmee uiterst solide partnerschappen opgebouwd in de hele waardeketen van de zuivelsector. 

 

EFF brengt een breed assortiment zuivelproducten op de markt, afkomstig van meer dan 30 Europese leveranciers. De onderneming heeft een duidelijke go-to-market strategie en is gespecialiseerd in het sourcen van huismerken en C-merken voor foodretailers en foodserviceklanten om hun zuivelaanbod en marktpositie  te versterken.

 

De bestaande aandeelhouders werden geadviseerd door PwC M&A.

Jo Breesch, Think2Act: “Als we terugkijken op de voorbije 10 jaar van onze samenwerking met Euro Fresh Foods, zijn we erg trots op ons traject en de groei die we met de familie Goossens gerealiseerd hebben. We kijken er erg naar uit om onze krachten te bundelen met Heylen Group om Euro Fresh Foods naar het volgende niveau te tillen.” 

Seppe Onsea, Heylen Group: “We zijn bijzonder verheugd om het partnership aan te gaan met Think2Act en het managementteam om één van de meest toonaangevende distributeurs en categorieleiders in het private label zuivel segment verder uit te bouwen. De voorbije jaren heeft de familie Goossens samen met Think2Act het productportfolio aanzienlijk uitgebreid en een uiterst efficiënte logistieke speler in de koudeketen gecreëerd. Samen zullen we nu verder bouwen op deze sterke basis om de positie van Euro Fresh Foods in Europa te versterken.”

Over Heylen Group

Heylen Group is een Belgische industriële holding die investeert in ambitieuze bedrijven en ondernemers. De groep hanteert een buy-build-and-hold strategie waarbij innovatie, internationalisering en operationele uitmuntendheid centraal staan. Heylen Group werd 21 jaar geleden opgericht door een geboren ondernemer, Wim Heylen. Dankzij een duidelijke visie en een bijzonder gemotiveerd team is Heylen Group uitgegroeid tot een holding van 32 bedrijven en ongeveer 2.800 medewerkers. Heylen Group heeft een DNA waarvan de ruggengraat gevormd wordt door generatieoverschrijdend denken. De combinatie van gedreven ondernemerschap, een langetermijnvisie en een aanwezigheid in diverse landen en sectoren maakt het bedrijfsmodel van Heylen Group flexibel, veerkrachtig en futureproof.

Over Think2Act

Think2Act is een Belgische investeringsmaatschappij die zich richt op winstgevende Belgische en Nederlandse kmo-bedrijven die een sterke of leidende positie hebben in hun markt en die zowel de opportuniteit als de ambitie hebben om hun activiteit verder uit te bouwen. Think2Act treedt op als een geëngageerde aandeelhouder, wat inhoudt dat zij hun bedrijven en managementteams actief ondersteunen, uitdagen en inspireren bij het realiseren van hun ambities. Aangezien Think2Act gestructureerd is als een open-end fonds, hebben zij geen vooraf bepaalde ”exit” horizon, en treden zij dus op als een investeerder op middellange tot lange termijn. Het uiteindelijke doel van Think2Act is om duurzame groei te realiseren binnen hun portfoliobedrijven, zowel organisch als door middel van acquisities.

Meer informatie over EFF: https://www.eff.be/ 

Meer informatie over Think2Act: https://think2act.be/