close
H

Wij cultiveren de ondernemersgeest om onze internationale ambities te verwezenlijken

Heylen Group is een Belgische industriële holding die investeert in ambitieuze bedrijven en ondernemers. De groep hanteert een ‘buy-build-and-hold’-strategie: wat ze koopt, bouwt ze uit en behoudt ze. In die strategie staan innovatie, internationalisering en operationele optimalisatie centraal.

Heylen Group werd in 2000 opgericht door een rasechte ondernemer. Dankzij een heldere visie en de juiste mensen is Heylen Group uitgegroeid tot een holding met meer dan 35 bedrijven actief in 4 verschillende sectoren en ongeveer 2.800 gemotiveerde medewerkers. Vandaag is ze actief in verschillende Europese landen en in heel diverse sectoren, waaronder consumententoepassingen, personeelsvoorziening, voeding, fintech, bedrijfsvoorzieningen, evenementen en logistiek vastgoed.

Kenmerkend voor het DNA van Heylen Group is de manier van denken die de grenzen tussen generaties overstijgt. Dankzij de combinatie van gedreven ondernemerschap, een langetermijnvisie en een aanwezigheid in verschillende landen en sectoren is het bedrijfsmodel van Heylen Group flexibel, veerkrachtig en toekomstbestendig.

BEKIJK DE CORPORATE MOVIE VAN HEYLEN GROUPWaar staan wij voor?

We invest. We create. We live our passion.
We zijn ondernemers die het belangrijk vinden om een toegevoegde waarde te creëren op economisch, sociaal en ecologisch vlak.

 

We hebben een investeringsstrategie met een sterke focus op lange termijn en spitsen ons toe op duurzame investeringen die innovatie, internationalisatie en operationele optimalisatie stimuleren. Met een uitgesproken ‘buy-build-and-hold’-strategie doet Heylen Group niets liever dan van bedrijven marktleiders maken door de krachten te bundelen en de ondernemersgeest aan te wakkeren.

Hoekstenen

Heylen Group beheert drie vormen van kapitaal:

MENSELIJK KAPITAAL

Wij geloven in een sterk management, dat ondernemerschap, creativiteit en innovatie stimuleert.

FINANCIEEL KAPITAAL

Nieuwe investeringen geven gevestigde ondernemingen de kracht om hun organisatie te verbeteren en uit te breiden.

STRATEGISCH KAPITAAL

Met onze jarenlange ervaring hebben we de knowhow om ondernemers te inspireren op strategisch niveau.

Onze kernwaarden

HOE WERKEN WE EN WAT ZOEKEN WE?

Autonome groei

We investeren in ondernemingen met een onafhankelijk managementteam, een sterke positie in de markt en een gezond bedrijfsmodel. We helpen hen om hun groeiambities sneller te verwezenlijken door hen op strategisch niveau te ondersteunen met nieuwe inzichten en kennis.

Buy-and-build

We beginnen met ondernemingen die financieel stabiel zijn en vereisen een minimale EBITDA van 3 mln. EUR. Zo kunnen we via een buy-and-build-strategie sterke bedrijvenclusters bouwen om onze internationale marktposities te verstevigen.

Krachten bundelen

Een groep biedt haar leden een enorme kans om met medeondernemers kennis te delen en van elkaar te leren. Ons doel bestaat erin onze partnerondernemers te inspireren en hen te helpen uitblinken in de groei van de bedrijven die ze beheren.

Internationale mindset

Bij het toetreden tot een nieuwe sector implementeren we een internationale expansiestrategie, waarbij we als onderneming eerst een significante impact creëren op de thuismarkt en deze positie als marktleider daarna uitbreiden in het buitenland.

Ondernemersgeest

Gesteund door onze partnerondernemers, passen we een hands-on benadering toe gericht op innovatie, internationalisering en operationele uitmuntendheid om de ondernemersgeest binnen onze bedrijven te cultiveren.