close
H

Hoe plant je je lelie

Om optimaal te kunnen genieten van deze lelies, adviseren we je om deze zo snel mogelijk te planten volgens volgende wijze:

Voorbereiding
Leg onderaan de bloempot een beetje kiezels, zodat eventueel overtollig water makkelijk weg kan vloeien.

Planten van leliebollen
Doe ongeveer 5 cm potgrond (evt. vermengd met compost en/of grof zand) op de met kiezels bedekte bodem van de bloempot. Plaats vervolgens de leliebollen met de wortels naar beneden op het laagje potgrond met een onderlinge afstand van 5 tot 15 cm, al naar gelang de grote van de bol. Dek vervolgens de leliebollen af met potgrond tot ongeveer 2 cm onder de rand van de pot of de bak zodat er een zogenaamde gietrand overblijft.

Verzorging na het planten
Maak de potgrond na het planten met een gieter goed vochtig. Bewater de potgrond na het planten regelmatig zodat de leliebollen gedurende de groei over voldoende water kunnen beschikken. Zet de bloempot met lelies bij regen op een droge plaats en in de winter (als u de bollen laat zitten) onder een afdak. Als u de potten of bakken in het voorjaar weer buiten zet dient u de jonge lelieplantjes die behoren tot de orïental groep in het voorjaar bij opkomst te beschermen tegen de vorst tot de nachtvorst voorbij is.

Bekijk de leliesnavigate_next