close

Senior Investment Manager

Heylen Group

arrow_back_ios ALL CAREERS

Als Investment Manager bij Heylen Group kom je terecht in een bedrijf dat inzet op een duurzame internationale groei met ondernemerszin en een krachtig management team. Actief in België, Nederland, Finland en Italië, zetten we bij Heylen Group actief in op het aanbieden van de juiste financiële middelen aan ambitieuze bedrijven. En daar kan jij als Investment Manager mee de hand aan bieden.

Als Investment Manager bij Heylen Group kom je terecht in een bedrijf dat inzet op een duurzame internationale groei met ondernemerszin en een krachtig management team. Actief in België, Nederland, Finland en Italië, zetten we bij Heylen Group actief in op het aanbieden van de juiste financiële middelen aan ambitieuze bedrijven. En daar kan jij als Investment Manager mee de hand aan bieden.

Je bent mede verantwoordelijk voor de aan jou toegewezen clusters en clusterbedrijven. Je ondersteunt daarbij de clusterCEO bij de sturing van die clusters, je fungeert als schakel tussen Heylen Group en het clusterbedrijf en rapporteert daarbij aan de holding.

Je bent verantwoordelijk voor:

 • De ondersteuning van de clusterCEO bij de realisering van de lange termijnstrategie vastgelegd door de RvB. Je bent het eerste klankbord voor de aan jou toegewezen bedrijven.
 • Het vertalen van de strategie samen met de clusterCEO en de directie van de holding naar een plan van aanpak.
 • De opvolging voor het tijdig aanleveren van de rapportering aan de RvB en directie van HG voor de clusterholding en alle dochterbedrijven. Deze wordt opgesteld door de clusterCEO als eindverantwoordelijke.

 • De Buy & Build voor de cluster: prospectie, business development, zelfstandige analyse van dossiers en commerciële gesprekken en onderhandelingen voeren met als resultaat de overname van een bedrijf dat overeenstemt met de vooropgestelde criteria.
 • Het nauw opvolgen van de gezondheid van de cluster. Je bent als het ware ‘de antenne voor de holding binnen bedrijven’ die er mede voor zorgt dat de CEO en zijn team voor groei blijven zorgen.
Ook in het kader van het uitbreiden van de bedrijvenportefeuille heb je verantwoordelijkheden. Op prospectie gaan, blijvend aan business development doen, zelfstandige dossieranalyse en commerciële gesprekken en onderhandelingen voeren met als resultaat de overname van een bedrijf dat perfect binnen de criteria past, behoren tot jouw takenpakket.

Als Investment Manager beschik je over de volgende competenties:

Commercieel en deal driven

Opportuniteiten spotten en creëren voor overnames en groei van de groepsbedrijven, deuren openen door relaties opbouwen en onderhouden met mensen die kunnen bijdragen aan het bereiken van de doelstellingen, deals sluiten met maximaal respect van de wederzijdse belangen en inzicht in/betrokkenheid met de commerciële prioriteiten van Heylen Group.

 • Commercieel denken en handelen, deal driven zijn, probleemoplossend denken, empathisch vermogen, impact, onderhandelingskills, commercieel inzicht, contactvaardigheid en omgaan met stakeholders

Organiseren

Het werk moet op een logische en efficiënte wijze worden uitgevoerd. Welke systemen en processen zijn er nodig? Wat kan geautomatiseerd worden? Hoe kan de organisatie aangepast worden aan de noden?

 • Business awareness, informatieverwerking, analytisch vermogen, probleemoplossend denken, change management, strategisch denken en handelen

Plannen

Welke doelstellingen moeten er op welk moment bereikt worden in het kader van de lange termijn strategie? Welke activiteiten moeten uitgevoerd worden door wie om de doelen te behalen?

 • Project management, zelf-management, dealflow managen

Leidinggeven

De CEO’s van dochterondernemingen ondersteunen, rapporteringen invoeren bij overnames.

 • Besluitvaardig, communicatief, people management, resultaatgericht, impact

Controleren

De voortgang van het plan van aanpak opgesteld op basis van de lange termijn strategie bewaken, de juistheid van rapporteringen vanuit de dochterbedrijven controleren, checken of afspraken en procedures gevolgd worden.

 • Impact, nauwkeurig, resultaatgericht

Zorgen dat elke maand volgens een vastgelegde kalender de rapportering ingediend en becommentarieerd wordt op holdingniveau aan de directie van Heylen Group door de CEO. Bij overnames de due diligences leiden en uitvoeren en een rapport hieromtrent opmaken aan de RvB en de directie Heylen Group.

 • Business awareness, informatieverwerking, analytisch vermogen, strategisch denken en handelen, communicatief, nauwkeurig

Analyseren

De cijfers van de dochterbedrijven en de holding analyseren zodat de directie (Heylen Group & RvB) op basis hiervan beslissingen kan nemen. Bij overnames de due diligences leiden en uitvoeren en een rapport hieromtrent opmaken aan de RvB en de directie van Heylen Group.

 • Business awareness, informatieverwerking, analytisch vermogen, strategisch denken en handelen, communicatief, nauwkeurig

Je beschikt over de volgende competenties:

 • Master denk- en werkniveau
 • Diploma TEW of gelijkwaardig
 • Zeer goede kennis van het Nederlands, Frans en Engels
 • Minimum 5 jaar relevante ervaring in M&A

Wat onderscheidt een top-Investment Manager van een gewone Investment Manager?

Een top Investment Manager boekt resultaten. Succesvolle Investment Managers hebben visie, weten waar ze naar toe willen en kunnen dat ook overbrengen, beschikken over natuurlijke impact en kunnen organisaties verbeteren en veranderen.

Over Heylen Group

INVESTEREN IN AMBITIEUZE ONDERNEMINGEN

Heylen Group is een Belgische industriële holding die wereldwijd investeert in ambitieuze ondernemingen en ondernemers. Met huidige activiteiten in België, Nederland, Luxemburg en Italië, heeft Heylen Group een jarenlange ervaring opgebouwd in een brede waaier van sectoren, zoals retail, munten, logistiek vastgoed, …

ONDERNEMINGSZIN CULTIVEREN

Heylen Group hanteert een proactieve ‘hold’ strategie en focust op duurzame investeringen op lange termijn door innovatie, internationalisatie en operationele uitmuntendheid. Door een doortastende buy-and-build strategie wil Heylen Group de krachten bundelen en ondernemingszin cultiveren om een sleutelpositie te verwerven op de internationale markten.

Ben jij de persoon die wij zoeken?

Stuur je cv en motivatie naar carol.delooz@heylengroup.com. Wij behandelen je sollicitatie in alle discretie.